Vídeos disponibles de las Conferencias Mineralógicas de Otoño 2019

Conferències de Tardor , Conferencias
CONFERÈNCIES MINERALÒGIQUES DE TARDOR A L'INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS, 2019
 
Conferencias mineralógicas de otoño en el Institut d'Estudis Catalans 2019
 
I. FONAMENTS BÀSICS DE LA DIFRACCIÓ DE RAIGS X I L’ESPECTROSCÒPIA RAMAN PER A L'ESTUDI DE MINERALS
 
Dr. Jordi Ibáñez Insa. Científic Titular del CSIC. Institut de Ciències de la Terra ‘Jaume Almera' ICTJA-CSIC.
 
Divendres, 15 de novembre. Horari: 19:30 - 21:30. Lloc: Sala Pi i Sunyer, Casa de la Convalescència, Institut d’Estudis Catalans; C. Carme, 47; Barcelona. (Reserva amb prioritat a la visita a l’ICTJA-CSIC del dia 4 de desembre per als assistents a aquesta conferència).
 

 
 
II. DEL MARROC A LES AÇORES RERE DELS MINERALS
 
Sr. Joan Rosell i Riba. Químic, membre del GMC i de la ICHN, gerent de Rosell Minerals.
 
"Tan a prop i de vegades tan lluny. A les nostres col·leccions tenim molts minerals procedents de mines marroquines, de localitats de les quals sempre n’hem sentit parlar i que han omplert les etiquetes. Anar al Marroc va ser un objectiu que ens vam marcar: conèixer aquests jaciments i, si era possible, poder-hi “picar”. Però el viatge mai és com un se l'imagina. Allí vam conviure amb la gent dels petits pobles miners, vam descobrir la famosa hospitalitat amaziga, vam menjar amb els nòmades (que ja no ho són tant) i a més vam gaudir de paisatges únics que ens van captivar per sempre.

Les Açores, a mig camí entre Europa i Amèrica, són un conjunt d'illes sorgides de l’activitat volcànica a la dorsal atlàntica. El seu vulcanisme ha aportat una mineralogia molt diversa i no gaire habitual. Tot parlant amb en Luigi Chiappino, un col·leccionista italià expert en les illes, ens va animar a visitar-les, tant des del punt de vista mineralògic com del viatger. La frondosa i exuberant vegetació, els grans barrancs a les faldes dels volcans amb les seves enormes calderes, juntament amb la falsa tranquil·litat que s'hi respira, ens van mostrar un aspecte de la mineralogia que ens era desconegut. I tot això us ho volem transmetre, no com una conferència científica, sinó com un relat de viatges mineralògics".
 
Divendres, 29 de novembre. Horari: 19:30 - 21:30. Lloc: Sala Pi i Sunyer, Casa de la Convalescència, Institut d’Estudis Catalans; C. Carme, 47; Barcelona.
 

 
 
III. VISITA GUIADA A L’INSTITUT DE CIÈNCIES DE LA TERRA ‘JAUME  ALMERA' (ICTJA - CSIC)
 
Dr. Jordi Ibáñez Insa. Científic Titular del CSIC. ICT ‘Jaume Almera’ (ICTJA-CSIC). 
Dr. Santiago Giralt Romeu. Científic Titular del CSIC. Subdirector de l’ICT ‘Jaume Almera' (ICTJA-CSIC). 
 
 
Dimecres, 4 de desembre. Horari: 17:30 - 19:00. Lloc: ICT 'Jaume Almera’. C. Lluís Solé i Sabarís, s/n; Barcelona. (20 places. Prioritat per als assistents a la conferència del 15 de novembre. Inscripcions al correu activitats-gmc@minercat.com ).
 
 
IV. DIGA’M AMB QUI VAS I ET DIRÉ QUI ETS: INTERPRETACIÓ DE DIPÒSITS A PARTIR DE L’ASSOCIACIÓ MINERAL
 
Dr. Marc Campeny Crego. Conservador de Mineralogia del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i col·laborador del Museu Mollfulleda de Mineralogia, professor associat del Dept. de Mineralogia, Petro-logia i Geologia Aplicada de la Universitat de Barcelona.
 
Divendres, 13 de desembre. Horari: 19:30 - 21:30. Lloc: Sala Pi i Sunyer, Casa de la Convalescència, Institut d’Estudis Catalans; C. Carme, 47; Barcelona.
 

 
 
Conferencias mineralógicas de otoño en el Institut d'Estudis Catalans 2019
 
Compartir
Esta web emplea cookies. Si continúas navegando entendemos que aceptas nuestra Política de cookies.